Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Avarie la reţeaua termică magistrală

   2755

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, s-a deplasat astăzi în sectorul Buiucani, str. Bariera Sculeni, 4, unde în noaptea trecută s-a produs o avarie a reţelei termice magistrale. În urma defecţiunii, au fost oprite toate staţiile de pompare ale Centralei termice de vest a SA „Termocom”. Ca rezultat, 233 de blocuri locative, inclusiv câteva instituţiile de învăţământ au rămas fără căldură. 
Responsabilii din cadrul întreprinderii furnizoare de agent termic i-au comunicat primarului general că avaria a fost provocată de o cădere de tensiune pe linia de 110kV a CET-1 Străşeni. Potrivit SA „Termocom”, cel mai mult au avut de suferit locuitorii sectorului Buiucani. De asemenea, a fost însă sistată livrarea agentului termic în unele blocuri din sectorul Botanica şi în şcolile din localităţile suburbane Ciorescu şi Cricova. Dorin Chirtoacă a fost informat că, până la ora 15.00, a fost repusă în funcţiune o staţie de pompare de rezervă şi că a fost reluată livrarea agentului termic în peste 100 de blocuri locative din sectorul Buiucani. Reprezentanţii SA „Termocom” l-au asigurat pe primar că până la ora 18.00 defecţiunea va fi remediată şi va fi reluată livrarea agentului termic şi a apei calde către toţi consumatorii. 
În context, primarul de Chişinău a menţionat că avaria respectivă la reţeaua magistrală de termoficare nu a fost cauzată de uzura acesteia. Dorin Chirtoacă a subliniat că în actualul sezon de încălzire, este prima defecţiune a reţelelor magistrale. De asemenea, primarul general a solicitat să fie informat şi în continuare despre modul în care se desfăşoară lucrările şi când va fi reluată livrarea căldurii în regim normal. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău