Campanie de informare: Siguranța copiilor în perioada vacanței mari

   470

Odată cu începerea sezonului estival, Primăria Municipiului Chișinău a lansat Campania: Siguranță a copiilor în perioada vacanței de vară.

În context, Tatiana Oboroc, șefa Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului (DGPDC), a adresat un mesaj comunității, subliniind importanța organizării vacanței fără peripeții. „Dragi părinți, educatori și membri ai comunității, vacanța de vară este un timp al bucuriei, al aventurii și al descoperirii, dar și o perioadă în care copiii sunt expuși la diverse riscuri.

Pe această cale, Primăria Chișinău, cu suportul Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului, lansează o amplă campanie de informare dedicată siguranței copiilor - „Vacanță în Siguranță - Protejează Copilăria!”. Scopul campaniei este de a preveni accidentele și de a promova un mediu sigur și protector pentru toți copiii, a menționat Tatiana Oboroc.

De asemenea, responsabilul din cadrul DGPDC, a ținut să precizeze că este vital ca adulții să acorde o atenție sporită supravegherii celor mici, asigurându-se că aceștia sunt conștienți de regulile de siguranță. Iar pe copii i-a îndemnat să fie vigilenți și să respecte regulile de siguranță pentru a avea o vară minunată și fără incidente.