Viceprimarul Ilie Ceban participă la Forumul Dezvoltării Economice Locale de la Tbilisi, Georgia

   642

Viceprimarul Ilie Ceban participă zilele acestea la cea de-a XIV-a ediție a Forumului Dezvoltării Economice Locale, cu tema „Oraș Sănătos - Mediu Verde, Ecologic, Curat”, care se desfășoară la Tbilisi, Georgia.

În cadrul panelului de discuții privind dezvoltarea urbană, transportul ecologic și mobilitatea, viceprimarul va prezenta un discurs despre Chișinău și acțiunile pe care le întreprinde municipalitatea în vederea edificării unui oraș bazat pe energie regenerabilă, cu transport eco dezvoltat, turism durabil și promovarea unui stil de viață sănătos.

Ilie Ceban a declarat că participarea la asemenea reuniuni favorizează interacționarea reprezentanților orașelor lumii, pentru schimb de idei și opinii cu diverși specialiști, pentru formare de noi viziuni și dezvoltarea comunităților urbane.  

Menționăm că, în cadrul Forumului Dezvoltării Economice Locale sunt examinate: conceptul de oraș sănătos, consumul de energie regenerabilă, dezvoltarea socio-economică durabilă, rețelele de transport ecologic etc.