Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Cauza producerii accidentului rutier din or. Durleşti, cu implicarea unui microbuz de pe rută

   3893

În urma difuzării de către Postul de televiziune „Publika TV" a reportajului privind producerea la 24 ianuarie a.c., a unui accident rutier în oraşul Durleşti, str. Tudor Vladimirescu, cu implicarea unui microbuz de pe ruta municipală de transport nr. 129, Primăria Chişinău face următoarele precizări şi solicită prezentarea, în aceleaşi condiţii, a dreptului nostru la replică:

1.     Cauza producerii accidentului nu este starea drumului, după cum afirmă şoferul unităţii de transport implicate în accident. Din câte se observă şi din imaginile puse pe post, traseul era curăţat şi presurat cu material antiderapant, întrucât drumul era umed.

2.     Din afirmaţiile martorilor accidentului, dar şi ale reprezentanţilor Serviciului Poliţiei Rutiere, cel mai probabil accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive a mijlocului de transport, neadaptată la condiţiile de drum.

În context, ne exprimăm regretul că unele surse de informare în masă încearcă prin astfel de modalităţi să deturneze realitatea, alimentând ideea că serviciile municipale nu-şi îndeplinesc obligaţiile. În pofida condiţiilor în care activează, având în dotare mijloace tehnice învechite şi insuficiente, serviciile Primăriei Chişinău vor acţiona în continuare pentru îndeplinirea atribuţiilor legale ce ţin de întreţinerea căilor de comunicaţie. 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău