Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Cel mai verde, mai salubru şi amenajat sector din municipiu va fi desemnat către Ziua Oraşului

   2567

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a dispus desfăşurarea Concursului municipal „Cel mai verde, mai salubru şi amenajat sector din municipiu”.Concursul vine în susţinerea unor iniţiative practice de protecţie a mediului, stimulării populaţiei şi agenţilor economici în vederea salubrizării oraşului şi a localităţilor din teritoriu. Concursul prevede mai multe nominalizări: „Cel mai amenajat cartier locativ”, „Cel mai performant bloc locativ din cartier”, „Cel mai amenajat gazon de flori din cartier”, „Cel mai amenajat teren din cartier”, „Cea mai amenajată şi salubră curte a instituţiei preuniversitare”, „Cea mai amenajată şi mai salubră curte a instituţiei preşcolare”, „Cel mai amenajat izvor”, „Cea mai amenajată şi mai salubră piaţă agricolă”, „Cea mai amenajată staţie a transportului urban”, „Cel mai amenajat şi salubru cimitir”.


 


 Învingătorii vor fi desemnaţi de o comisie specială  către Ziua Oraşului, sărbătorită în cea de-a doua duminică a lunii octombrie. Sectorul cu cele mai bune performanţe va participa la concursul republican respectiv.


 


Derularea  lucrărilor de amenajare şi salubrizare a teritoriilor ce le aparţin va fi dirijată de  preturile de sector şi direcţiile generale ale Consiliului municipal. Mijloacele financiare necesare pentru aceste lucrări precum şi pentru premierea învingătorilor se vor obţine în cadrul unui proiect înaintat către Consiliul de Administrare al Fondului ecologic local.


  


 


Direcţia relaţii publice,


Primăria mun. Chişinău