Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Demontarea gheretei din bd. Traian

   2057

Primăria municipiului Chişinău informează că ghereta din sectorul Botanica, de pe bd. Traian, intersecţie cu bd. Dacia, a fost demontată. În decurs de 2 zile, potrivit unei dispoziţii a primarului general al capitalei Dorin Chirtoacă, vor fi demontate şi construcţiile neautorizate de pe adresele: bd. Dacia, 44, bd. Mircea cel Bătrân, colţ cu str. Alecu Russo şi bd. Mircea cel Bătrân, colţ cu str. Igor Vieru. 
Gheretele respective au o suprafaţă de circa 50 metri pătraţi fiecare, au fost construite în mod ilegal, proprietarii lor nu au fost identificaţi, iar terenul a fost ocupat abuziv, fără nicio autorizaţie din partea Primăriei. Lucrările de demontare şi evacuare a construcţiilor neautorizate din elemente metalice sunt executate de Direcţia situaţii excepţionale a municipiului Chişinău. Chioşcul şi celelalte materiale de construcţie vor fi depozitate pe teritoriul Întreprinderii municipale de servicii locative din sector. 
Primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă s-a deplasat în această seară în sectorul Botanica, unde se demonta ghereta din bd. Traian. Potrivit edilului capitalei, amplasarea unor asemenea construcţii din elemente metalice constituie o gravă încălcare a legislaţiei în vigoare. Primarul general a spus că în paralel vor fi demontate şi alte unităţile comerciale amplasate ilegal, care nu corespund normelor arhitecturale sau gheretele care activează cu încălcarea legii. 
La începutul săptămânii curente, Primăria Chişinău a interzis amplasarea de noi gherete în capitală. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău