Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Dorin Chirtoacă: Două lucruri sunt necesare ca şcoala noastră să dea cele mai bune rezultate - salarii bune pentru profesori şi bani pentru renovarea infrastructurii

Dorin Chirtoacă: Două lucruri sunt necesare ca şcoala noastră să dea cele mai bune rezultate - salarii bune pentru profesori şi bani pentru renovarea infrastructurii

   2695

Astăzi a avut loc Conferinţa municipală a cadrelor didactice cu genericul „Modernizarea multiaspectuală şi consecventă a sistemului de educaţie - asigurarea dezvoltării şi bunăstării cetăţeanului”. 


 


Printre principalele probleme punctate de profesori au fost cele ce ţin de dotarea tehnico-materială a şcolilor. Instituţiile de învăţământ din municipiu reuşesc să facă faţă acestor necesităţi doar cu ajutorul părinţilor, au comunicat profesorii. O altă dificultate este programa prea încărcată pentru elevii din ciclul gimnazial. Printre cele mai stringente probleme cu care se confruntă profesorii sunt salariile mici şi asigurarea cu locuinţe. 


 


În cadrul conferinţei s-au abordat şi subiecte precum racordarea instituţiilor de învăţământ la un sistem modern de comunicare informaţională. Svetlana Beleaeva, directorul Liceului „Gaudeamus” a subliniat şi necesitatea elaborării  programelor computerizate naţionale în domeniul educaţiei.


 


Primarul general al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă a menţionat în cadrul conferinţei că două lucruri sunt necesare pentru ca învăţământul  nostru să ajungă într-un timp scurt la performante occidentale - salariul peste coşul minim de consum pentru profesori şi bani pentru renovarea infrastructurii. „Dacă aceste lucruri vor fi realizate, şcoala noastră va da cele mai bune rezultate”. 


 


Dorin Chirtoacă a mai spus că prioritare rămân problemele de ani de zile - finalizarea blocului de studii de la liceul „Iulia Hasdeu”, bazinul de înot de la liceul „Mihai Viteazul”,  acoperişul şcolii de la Cruzeşti, cantina de la Ghidighici. De asemenea, primarul general a spus că va iniţia o serie de întâlniri cu cadrele didactice din sectoarele municipiului pentru a cunoaşte mai bine situaţia din învăţământ. 


 


Direcţia Relaţii Publice,


Primăria mun. Chişinău