Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Finalizarea primei etape de înscriere a copiilor în clasa I, în instituțiile publice din municipiul Chișinău

   806

Primăria Municipiului Chișinău informează că în prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I, în instituțiile publice din municipiul Chișinău, au fost depuse 3699 de solicitări din partea părinților pe platforma online „escoala.chisinau.md”.

Astfel, pentru etapa a II-a de înscriere, care se desfășoară în perioada: 03-17 iunie, au rămas 6710 locuri disponibile.

În cadrul acestei etape va avea loc:

  • depunerea/completarea/validarea actelor de înscriere a copiilor din districtul școlar, care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar și n-au reușit să fie înscriși în prima etapă;
  • a copiilor care vor împlini vârsta de 7 ani în perioada 01 septembrie – 31 decembrie 2024 din districtul școlar;
  • și a copiilor din alte districte școlare pe locurile rămase libere.

Din totalul de 139 instituții de învățământ publice și private din municipiul Chișinău, 5 unități școlare nu vor avea etapa a II, deoarece au suplinit din I etapă locurile planificate.

Este vorba despre: IP Școala Primară nr. 152 „Pas cu Pas”, IPLT „Mihail Kogălniceanu”, IP Liceul Teatral Orășenesc ,,Iurie Harmelin”, Școala auxiliară nr. 7 și Complexul Educațional (liceu-grădiniță) „Kiril şi Metodiu”.

Situațiile de excepție, când copiii nu au fost înscriși în clasa I, pe parcursul celor două etape, vor fi examinate de comisiile instituționale și de cea municipală, în perioada 20 - 30 august 2024.