Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Finalizarea procedurilor de consultare publică a proiectului bugetului municipiului Chișinău pentru anul 2024

   714

Primăria Municipiului Chișinău informează că în prezent are loc perfectarea sintezei propunerilor și recomandărilor asupra consultării proiectului de buget municipal Chișinău pe anul 2024, urmând ca documentul să fie examinat în comisiile de profil ale CMC, după care va fi inclus pe ordinea de zi a Consiliului Municipal Chișinău.  

Subiectul a fost discutat luni, în cadrul ședinței operative săptămânale a Primăriei Chișinău.

Șefa Direcției generale finanțe, Olesea Pșenițchi a informat că în perioada: 31 mai - 21 iunie 2024, proiectul de decizie privind proiectul de buget 2024 a fost publicat pe pagina web chisinau.md, pentru consultări, iar în perioada: 12-21 iunie 2024, au fost desfășurate 13 consultări publice cu toate părțile interesate, în incinta preturilor de sector, și în sediul Primăriei Chișinău, conform graficului anunțat.

De asemenea, consultările au fost transmise live prin intermediul site-ului „chișinău.md” și pe rețelele de socializare.

La sesiunile de consultări au participat subdiviziunile municipale, reprezentanții fracțiunilor din CMC și consilierii neafiliați, experți în domeniu, asociații profesionale, activiști civici și alte părți interesate.

În context, viceprimarul Olga Ursu a precizat că în prezent, Direcția generală finanțe este în pregătirea tabelului de divergențe, ca urmare a consultărilor, care va fi publicat de asemenea, pe pagina web oficială a municipalității, cu respectarea cerințelor legale în vigoare. „Proiectul de buget 2024 urmează să fie avizat corespunzător de către comisiile de specialitate, iar ulterior, remis CMC-ului spre aprobare. Odată ce aceste proceduri vor fi respectate, urmează remiterea documentului către Consiliu”, a precizat viceprimarul de ramură.

Veniturile generale ale bugetului municipal pentru anul 2024 se estimează în sumă de 7,56  miliarde lei și cheltuieli în sumă de 8,2 miliarde de lei.