Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor municipale pentru întreținerea drumurilor și combaterea poleiului – 13.01.2023

   765

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul nopții trecute: (12.01.2023, ora 17:00-13.01.2023, ora 08:00), serviciile municipale specializate au intervenit mecanizat cu activități de prevenire și combatere a poleiului pe străzi și trotuare, în curțile de blocuri și în parcuri.

Astfel, drumarii de la Î.M. Regia „Exdrupo” au curățat străzile principale și cele secundare, precum și căile de acces spre suburbii, cu 16 unități de tehnică specializată, care au împrăștiat material antiderapant.  

Acțiunile de patrulare și monitorizare a stării drumurilor vor continua pe parcursul zilei de vineri.

Angajații Regiei locativ-comunale au intervenit cu 41 de utilaje speciale la curățarea trotuarelor, a drumurilor din intercartiere și în curțile de bloc, fiind împrăștiate peste 137 tone de antiderapant. La salubrizarea manuală au fost antrenați 384 de muncitori.

De asemenea, lucrătorii Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” au împrăștiat material antiderapant pe aleile din parcuri și în scuarurile din municipiul Chișinău, în scopul prevenirii poleiului și asigurării deplasării în siguranță a pietonilor.