Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Chişinău va fi jucat un spectacol consacrat urmărilor socio-politice după căderea comunismului

   2772

În perioada 28 noiembrie – 4 decembrie a.c., Goethe-Institut Bucureşti şi Trailer Theatre (METT) vor prezenta, în incinta Centrului Expoziţional Constantin Brâncuşi (b d. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 3) performance-ul „A ntidot” de Nicoleta Esinencu. În spectacol participă actorii Rodica Oanţa, Valeriu Pahomi, Veaceslav Sambriş şi Doriana Talmazan, dar şi artiştii vizuali Victor Gruşevan şi Vlad Nancă. 
Acest eveniment cultural se desfăşoară cu ocazia împlinirii a 20 ani de la căderea Zidului Berlinului şi este prima reprezentare din cadrul proiectului „After the Fall”, lansat de Goethe-Institut. În proiect se implică 18 dramaturgi din 15 ţări europene, care vor reflecta artistic asupra urmărilor socio-politice ale destrămării comunismului. De asemenea, pe parcursul unui an în mai multe teatre, printre care Royal Court Theatre, Londra şi Stary Teatr din Cracovia vor avea loc premiere ale unor texte semnate de April de Angelis, Andrzej Stasiuk, Dirk Laucke şi Christian Lollike. 
“Antidot” este o abordare crudă a postcomunismului ca prelungire a unei societăţi în care individul nu contează. Performance-ul  vorbeşte despre o lume în care copiii scriu la 10 ani scrisori pentru pace către marii conducători ai planetei, educaţia de zi cu zi pune la loc de cinste însuşirea ghidului de instrucţiuni pentru masca antigaz şi demontarea unei arme Kalaşnikov. 
Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Primăria Municipiului Chişinău, Postul de Radio PRO FM, Centrul Expoziţional Constantin Brâncuşi, Uniunea Artiştilor Plastici din Moldova, revista Munchausen şi Casa de Idei Imago. Spectacolele vor începe la ora 19.00. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău