Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lansarea Forumului Cadrelor Didactice din municipiul Chișinău „Competențele secolului XXI”

   1081

Primăria Municipiului Chișinău informează că, astăzi, 22 august 2022, în incinta Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă", Centrul de inovaţii digitale „Clasa Viitorului", a avut loc lansarea Forumului Cadrelor Didactice din municipiul Chișinău „Competențele secolului XXI".

Forumul Municipal al Cadrelor Didactice „Competențele secolului XXI" se va desfășura în perioada 22-25 august 2022, în cadrul atelierelor specializate, cu participarea specialiștilor naționali și internaționali.

În perioada menționată, se planifică desfășurarea a 50 de ateliere cu participarea fizică a peste 6000 de cadre didactice și manageriale; 3 formări cu participarea experților internaționali, cu expuneri pentru grupuri-țintă: managementul nonformal, managementul curricular, managementul instituțional.

La evenimentul de lansare au participat Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, reprezentanți ai Direcției generale educație, tineret și sport, experți naționali cât și internaționali.

În cadrul evenimentului, Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici a ținut un discurs: Cunoaștem cu toții, că forța motrice a secolului XXI constă în capitalul intelectual al cetățenilor. Progresul politic, social și economic din acest mileniu va depinde de potențialul intelectual al generațiilor de oameni tineri. Urgența extinderii capacității angajaților, pentru a face față nevoilor pe care le impune secolul XXI, este predominant vizibilă în cercetările de specialitate, în care se face apel la acțiuni urgente."

În acest context, Angela Cutasevici a venit și cu un mesaj adresat cadrelor didactice: ,,Dragi colegi, este important ca sistemul de învățământ din mun. Chișinău să facă schimbările necesare pentru a putea îndeplini această misiune, și anume, pregătirea elevilor pentru lumea din afara sălilor de clasă. De aceea, sistemul de învățământ municipal trebuie să înțeleagă și să accepte competențele secolului XXI în cadrul formal, nonformal și informal".

Forumul Municipal al Cadrelor Didactice este organizat de Primăria municipiului Chișinău, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, în debutul fiecărui an școlar.

Obiectivele Forumului sunt axate pe: consolidarea culturii calității serviciilor educaționale; promovarea bunelor practici privind îmbunătățirea calității managementului educației nonformale; conștientizarea rolului și atribuțiilor tuturor factorilor educaționali din municipiu pentru crearea condițiilor optime, favorabile educației de calitate, incluzive și echitabile pentru toți copiii și elevii.