Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere, executate în perioada: 23-29 octombrie 2023

   1524

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii trecute (23-29 octombrie 2023), drumarii din capitală au realizat un șir de lucrări de reparație și întreținere a drumurilor publice din oraș, în scopul sporirii siguranței participanților la trafic.

Astfel, pe o suprafață totală de circa 2200 m² de carosabil au fost executate lucrări de lichidare a situațiilor de avariere prin plombări, iar alte suprafețe au fost pregătite pentru asfaltare în săptămâna curentă.

Lucrările au vizat preponderent străzile pe care se deplasează transportul public municipal, căile de acces către instituțiile de învățământ și către curțile blocurilor de locuințe, dar și alte drumuri publice.

Pe str. N. Testemițanu s-a lucrat la construcția trotuarului pietonal, fiind efectuate lucrări de fundație, montarea bordurilor, amenajare în pietriș și asfaltare.

Circa 400 unități ale sistemului de evacuare a apelor pluviale au fost curățate de frunze și gunoaie, iar alte peste 70 de elemente (fântâni, grilaje, capace) au fost supuse lucrărilor de reparație.

Totodată, o atenție sporită s-a acordat lucrărilor de salubrizare a drumurilor publice, pasajelor subterane și stațiilor de așteptare a transportului public, iar mai multe artere principale din oraș au fost spălate.

Pentru asigurarea condițiilor de securitate în trafic, au continuat lucrările de înnoire a marcajului rutier longitudinal, transversal sau cel de culoare galbenă în stațiile de așteptare, astfel de acțiuni fiind realizate pe o suprafață totală de peste 1600 m², iar 76 de indicatoare rutiere au fost supuse lucrărilor de reparație sau mentenanță.