Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea renovează spitalele din Chişinău

   3325

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la inaugurarea unor secţii din cadrul instituţiilor medicale municipale, după executarea lucrărilor de reparaţie capitală.

Renovările din surse bugetare, evaluate la 5, 5 milioane lei au avut loc la Spitalul clinic municipal pentru copii nr. 1 - secţia de boli respiratorii acute; Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii - secţia de infecţii aerogene şi Spitalul clinic municipal pentru copii „Valentin Ignatenco" - secţia de traumatologie şi ortopedie.

Dorin Chirtoacă, a participat la redeschiderea oficială a secţiilor din cele 3 instituţii medicale după reparaţie, dar a făcut şi o inspecţie la spitalele date. Edilul a calificat drept acceptabilă calitatea lucrărilor, menţionând că la acestă etapă sunt oferite condiţii de activitate conforme profilului de aici. „Ne dorim să continuăm procesul şi anul acesta, pentru că de lucru mai este, reieşind din faptul că la majoritatea spitalelor dotările mai sunt mixte: o parte rămase din perioada sovietică şi altele noi", a spus primarul de Chişinău.

Totodată, municipalitatea tinde spre o planificare a reparaţiilor integrale pe instituţii, pentru a fi rezolvate o dată, cap-coadă, toate problemele: atât cele vizavi de condiţiile de muncă, cât şi de reparaţii, de dotări, de mobilier etc. „Obiectivul nostru este de a avea o astfel de finanţare, pentru a nu mai face reparaţii an de an, la diferite corpuri de clădire/de instituţie şi care durează mai mulţi ani, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Pentru anul 2014, la ramura „Ocrotirea sănătăţii" în buget sunt prevăzuţi 45 milioane lei.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău