Municipiul Chișinău stabilește relații de colaborare cu Asociația Poporului Chinez pentru Prietenia cu Țările Străine

   663

Delegația Primăriei Chișinău condusă de Primarul General, Ion Ceban, care efectuează în această perioadă o vizită în Republica Populară Chineză, a avut o întrevedere la Beijing cu vicepreședintele Asociației Poporului Chinez pentru Prietenia cu Țările Străine.

Asociația Poporului Chinez pentru Prietenia cu Țările Străine este una dintre cele mai vechi organizații populare naționale implicate în diplomația între oamenii din Republica Populară Chineză.

În cadrul întrevederii delegația de la Chișinău a menționat importanța stabilirii relațiilor de cooperare între comunități, precum și realizarea ideii de înfrățire a orașelor.

„Am mulțumit pentru ospitalitate și am discutat despre relațiile de colaborare dintre China, Republica Moldova și Chișinău”, a menționat Primarul Capitalei, Ion Ceban.

Potrivit lui Ion Ceban această oportunitate de colaborare reprezintă pentru Chișinău o soluție excelentă pentru dezvoltarea cooperării și promovarea schimburilor economice, culturale, sociale, inclusiv în domeniul turismului, dar și promovarea numeroaselor proiecte sociale, de protejare a mediului, educație, sănătate și infrastructură.

E de menționat că Municipiul Chișinău are încheiate acorduri de cooperare cu trei orașe din China: Beijing, Xi’an și Qingdao.