Numărul persoanelor refugiate din Ucraina care beneficiază de protecție temporară pe teritoriul municipiului Chișinău este în creștere

   499

Primăria Municipiului Chișinău informează că cca 33 600 de persoane refugiate din Ucraina beneficiază în prezent de protecție temporară pe teritoriul municipiului. Doar în ultima săptămână, au obținut acest statut alți 346 de cetățeni ai statului vecin.

Datele au fost prezentate de viceprimarul Angela Cutasevici, în cadrul ședinței operative săptămânale a serviciilor Primăriei.

Dintre beneficiarii protecției temporare din municipiul Chișinău, circa 8000 sunt copii. „Potrivit legii, statutul protecției temporare le oferă copiilor refugiați ucraineni posibilitatea de a studia în instituțiile de învățământ din Republica Moldova”, a precizat viceprimarul.

De la începutul anului școlar, 1353 de copii ucraineni sunt încadrați în instituțiile municipale de învățământ general. În același timp, alți 370 de copii, cu vârsta de 2-7 ani, frecventează grădinițele din municipiul Chișinău.