Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chişinău acordă ajutor sinistraţilor

   2118

Primul camion cu produse alimentare de primă necesitate a plecat astăzi spre satul Obileni, pentru susţinerea sinistraţilor din raionul Hânceşti, ai căror case au fost inundate în ultimele zile. Aceasta este o donaţie făcută de Primăria Chişinău şi ÎM „Piaţa Centrală”, în acest sens fiind colectate paste făinoase ( 300 kg), zahăr (300 kg), crupe de grâu (290 kg), hrişcă (290 kg), orez (290 kg), conserve din peşte (290 de cutii), conserve din carne (100 cutii), pateuri din carne de porc (100 de cutii), ulei, varză, castraveţi, roşii şi cartofi. De asemenea, spre satele inundate au pornit 5 cisterne, adică 30 tone de apă potabilă.
Primăria Chişinău a lansat o campanie de colectare a ajutoarelor pentru sinistraţii din satele Cotul Morii, Nemţeni şi Obileni, raionul Hânceşti. Persoanele fizice şi juridice din municipiu sunt invitate să doneze produse alimentare de primă necesitate, încălţăminte şi îmbrăcăminte persoanelor din toate localităţile afectate de inundaţii. În acest sens, au fost organizate puncte de colectare în incinta preturilor de sector, dar şi în incinta Primăriei Chişinău. Punctele de colectare vor fi deschise zilnic, între orele 08.00 – 18.00. 
De asemenea, Primăria Chişinău îndeamnă persoanele fizice şi agenţii economici să ajute oamenii afectaţi de inundaţii, transferând bani pe conturile bancare deschise de Ministerul Finanţelor, pentru colectarea fondurilor pentru sinistraţi. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău