Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Retragerea autorizaţiilor pentru panourile publicitare care conţin greşeli gramaticale

   3600

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a solicitat Preturilor de sector să facă o inventariere a tuturor panourilor de publicitate şi a inscripţiilor exterioare din capitală, pentru a depista toate panourile care conţin greşeli gramaticale. Potrivit indicaţiei şefului administraţiei publice municipale, Primăria Chişinău va retrage autorizaţiile pentru panourile care conţin greşeli. De asemenea, panourile respective sau inscripţiile exterioare ar putea fi scoase, în cazul în care proprietarii acestora nu se vor conforma prevederilor legislaţiei lingvistice sau sunt amplasate ilegal.

În prezent, înainte de a fi plasat pe panou sau pe înscripţia exterioară, textul publicităţii este  coordonat cu Centrul Naţional de Terminologie, cu Direcţia Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare şi specialistul din cadrul Primăriei Chişinău responsabil de domeniul dat. Anterior, în cadrul preturilor de sector activau specialişti, responsabili de respectarea legislaţiei lingvistice.

În context, pretorul sectorului Centru, Vladimir Şarban a solicitat revenirea la formula veche şi includerea în statele de personal al Pretorilor a unui specialist responsabil de acest domeniu. Deşi susţine ideea, primarul capitalei Dorin Chirtoacă a menţionat că până la operarea modificărilor de rigoare în organigrama Preturilor de sector, autorităţile locale îşi vor îndeplini obligaţiile, în condiţiile actuale.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău