Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Scrisoare de mulţumire Majestăţii Sale Regele Mihai I al României

   4511

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a adresat astăzi o scrisoare de mulţumire Casei Regale Române, ca urmare a participăriii la festivităţile organizate cu prilejul onomasticii Majestăţii Sale Regele Mihai I al României.

Din scrisoarea de mulţumire:

"Am fost mai mult decât onorat să stau alături şi să am privilegiul să comunic cu Majestatea Voastră, un „Miracol Viu", aşa cum s-a exprimat pe bună dreptate Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României într-un interviu.

De asemenea a fost unic, deosebit şi simbolic gestul ca „pentru pentru prima oară, de-a dreapta şi de-a stânga Majestăţii Voastre, să se afle (premierul României şi subsemnatul), cei care scriu destinele a două ţări româneşti, unite atât de puternic în mod istoric şi simbolic de Coroana pe care o purtaţi", aşa cum a spus în alocuţiunea sa Alteţa Sa Regală Principele Radu al României.

Majestate, aţi suferit mult, foarte mult, de-a lungul timpului, deşi nu aţi făcut nimănui niciun rău. Abia în ultimii 20 de ani, lucrurile au început să se reaşeze, parţial însă, deocamdată. Vă doresc sănătate şi să le asezaţi pe toate la locul lor, până la capăt şi în mod ireversibil în aşa fel încât "România să reînvie şi să renască" aşa cum a spus Majestatea Voastră de Sărbătoarea de Paşte, la Bucuresti, în anul 1992".

De menţionat că săptămâna trecută Dorin Chirtoacă a participat la un dejun festiv, organizat pentru politicieni şi reprezentanţii corpului diplomatic, la Palatul Elisabeta din Bucureşti. Primarul de Chişinău, împreună cu premierul României, Victor Ponta, au stat la masă alături de Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

Edilul-şef al Chişinăului i-a oferit în dar Regelui Mihai o cămaşă naţională cu brâu. În cadrul evenimentului, Dorin Chirtoacă a reiterat invitaţia de a vizita Chişinăul, pentru că Regele Mihai n-a mai vizitat capitala noastră de circa 70 ani.

„Am rămas impresionat. Pentru că nu cred că mai este vreo personalitate politică în viaţă, atât dincoace cât şi dincolo de Prut, care să se bucure de atâta simpatie şi de o imagine atât de bună şi pozitivă ca şi Majestatea Sa Regele Mihai", a declarat primarul capitalei.

În opinia lui Dorin Chirtoacă, ar fi mult mai corect dacă Majestatea Sa Regele Mihai ar fi repus în drepturi - nu doar vizavi de drepturile civile, cât şi în ceea ce priveşte drepturile politice. „Mult mai corect ar fi dacă ar fi vorba despre un singur stat, o singură lege şi un singur rege", a subliniat primarul de Chişinău.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău