Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situaţia copiilor aflați în situații de risc, în perioada 24-30 septembrie a.c.

   1604

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 24-30 septembrie curent, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului a efectuat 10 razii în teritoriu pentru a evalua situația la zi în problema copiilor străzii și a celor aflați în situații de risc.

În perioada de referință nu au fost depistate cazuri noi, iar numărul copiilor aflați în stradă s-a micșorat. Tendința de scădere s-ar datora răcirii vremii și căutarea adăposturilor mai calde, precum și întoarcerea minorilor la școală, odată cu începerea noului an de studii.

În urma raziilor efectuate, au fost identificate 5 cazuri de plasament de urgență, dintre care 4 cazuri sunt din municipiu. Specialiștii urmează să stabilească motivele pentru care acești copii au ajuns în plasament de urgență și să decidă măsurile de rezolvare a fiecărui caz în parte.

Referitor la problema copiilor cu unul sau ambii părinți aflați peste hotare de pe teritoriul municipiului, în perioada nominalizată a fost înregistrat un singur caz, iar în privinţa copilului a fost instituită tutela.