Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Un grup de copii de la Școala de Arte „Alexei Stârcea” din Chișinău a primit diplome de participare în cadrul unei expoziții internaționale din Xi-An, China

Un grup de copii de la Școala de Arte „Alexei Stârcea” din Chișinău a primit diplome de participare în cadrul unei expoziții internaționale din Xi-An, China

   1647

Un grup de elevi ai Școlii de Arte „Alexei Stârcea" din capitală, cu vârsta cuprinsă între 9 și 15 ani, au primit diplome de participare la Expoziția internațională de pictură pentru tineret din orașul Xi-An, Republica Populară Chineză, unde au reprezentat orașul Chișinău.

Evenimentul a avut genericul „Tradițiile popoarelor lumii - Lumea prin ochii Mei".

Administrația orașului Xi-An le-au oferit copiilor certificate de participare în limba Engleză și Chineză. Proiectul a fost susținut de Guvernul Popular Municipal Xi-An și Departamentul Afacerilor Externe al Guvernului Popular Municipal din Xi-An.

În context,Viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, a apreciat curajul copiilor de a-și prezenta lucrările la o expoziție internațională. „Exprimarea gândurilor și emoțiilor voastre prin pictură vă va ajuta pe viitor să decideți ce profesie veți alege în viață. Poate veți fi arhitecți, urbaniști sau artiști. Acum noi vă felicităm pentru participare la expoziție și să obțineți și în continuare rezultate bune în tot ceea ce faceți", a menționat viceprimarul.

Primăria Municipiului Chișinău le-a oferit copiilor certificatele de participare și cadouri de Crăciun. 

Municipiul Chișinău și orașul Xi-An au semnat un acord de înfrățire pe 17 noiembrie 2021. Documentul va permite dezvoltarea multidimensională dinte municipalități pe următoarele domenii: comerț si economie, știință și tehnologie, cultură, educație, sport și medicină.