Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Încercare de a privatiza tabăra de odihnă pentru copii „ULMU”

   2586

Tabăra de copii „ULMU”, din localitatea Ulmu, raionul Ialoveni, proprietate a Consiliului  municipal Chişinău şi gestionată de Direcţia educaţie, tineret şi sport a sectorului Buiucani, poate ajunge în proprietatea SA „Ulmu-Vin”, în urma unor hotărâri judecătoreşti.

Despre aceasta a anunţat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, Diana Gurschi, şefa Direcţiei Asistenţă Juridică a Primăriei Chişinău. Responsabila a relatat că la 15.07.2009, Judecătoria Economică de Circumscripţie a emis o hotărâre prin care recunoaşte dreptul de proprietate asupra taberei de odihnă „ULMU” după SA „Ulmu-Vin”. După care, la 18.12.2009 Curtea de Apel Economică menţine hotărârea respectivă. Autorităţile publice locale au atacat decizia instanţei la Curtea Supremă de Justiţie.

Potrivit Dianei Gurschi, societatea „Ulmu-Vin” a prezentat instanţei probe neveridice. În acelaşi timp, instanţa nu a solicitat documentele care au stat la baza pronunţării hotărârii în original şi nu a luat în consideraţie că tabăra de odihnă este proprietate municipală. Primăria Chişinău a sesizat şi instituţiile abilitate să examineze sub aspect penal acţiunile responsabililor de la SA „Ulmu-Vin”, însă organul de urmărire penală nu a dat curs cererilor respective. După cum a relatat şefa Direcţiei Asistenţă Juridică, dacă tabăra va trece în proprietatea agentului economic, atunci municipalitatea va fi lipsită de una din puţinele tabere de odihnă pe care le mai deţine.

O decizie definitivă pe marginea acestui caz va fi pronunţată la data de 27 mai a.c., când va avea loc şedinţa Curţii Supreme de Justiţie.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău