• Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Primăria Chișinău și AO Fotbal Club Chișinău au semnat un acord de colaborare în vederea popularizării fotbalului în rândul copiilor și promovării modului sănătos de viață

Primăria Chișinău și AO Fotbal Club Chișinău au semnat un acord de colaborare în vederea popularizării fotbalului în rândul copiilor și promovării modului sănătos de viață

   722

Primăria Municipiului Chișinău și AO Fotbal Club Chișinău au semnat miercuri un acord de colaborare, în vederea popularizării sportului de performanță în rândul copiilor, promovarea modului sănătos de viață și a fotbalului în rândul locuitorilor capitalei.

Primarul General, Ion Ceban, a semnat Acordul de colaborare din partea municipalității. Cu această ocazie, edilul capitalei a reiterat implicarea Primăriei Chișinău și depunerea eforturilor din partea autorităților publice locale pentru dezvoltarea fotbalului autohton, având în vedere interesul sporit din partea tinerei generații pentru practicarea sportului-rege.

„Ne dorim ca elevii noștri, inclusiv copii din familii modeste, prin sprijinul nostru, să ne reprezinte cu succes, atât în echipe mari, cât și la competițiile sportive de top”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, Primarul General a mai adăugat că echipele de juniori din cadrul F. C. Chișinău urmează a fi susținute, prin crearea condițiilor pentru participarea grupelor divizionare la concursuri de nivel național, internațional, precum și în cadrul echipelor naționale ale Republicii Moldova.

De cealaltă parte, F.C. Chișinău se angajează să selecteze și să pregătească până la 100 de copii, juniori din Capitală, cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani, din diferite pături sociale, inclusiv copii aflați în situații de risc. Instruirea lor cu antrenori calificați și asigurarea acestor copii cu echipament sportiv necesar pentru participare la competiții.

Primăria Municipiului Chișinău susține toți copiii din Capitală, care practică un mod sănătos de viață și care doresc să obțină performanțe înalte practicând fotbalul.